Waarom woningbezit?

Iedereen spaart voor de toekomst, misschien wil men eerder stoppen met werken of spaart u voor uw kinderen. Echter de spaarrente staat op een historisch laag peil. 

Mensen met flink wat spaargeld kunnen eigenaar worden van verhuurde huizen. Een verhuurd huis wordt algemeen gezien als een veilige investering. Mensen hebben een gevoel bij het eigenaarschap van een huis. Het is tastbaar. Maar deze optie is niet geschikt voor iedereen, gezien de omvang van het benodigde spaargeld. Een vastgoedfonds is een andere optie, maar dan worden de keuzes gemaakt door de vastgoedmanagers van het fonds.

Blandlord maakt het mogelijk om zelf een deel van een huis te kopen en te verkopen. De huuropbrengsten worden na aftrek van kosten verdeeld over de eigenaren in hun aandeel van het huis. 

Blandlord kiest voor stedelijk vastgoed in het midden segment. De vraag naar betaalbare huur-appartementen is in steden groot. En de prognoses zijn zeer gunstig voor de komende 20 jaar. Dit betekent dat een hoge bezettingsgraad behaald kan worden en de vastgoedwaarde stabiel blijft of zelfs stijgt door een aanhoudende vraag in de markt.

Bij Blandlord kiest de gebruiker zelf in welke woningen hij een aandeel wilt kopen. Geadviseerd wordt aan gebruikers om hun risico te spreiden. Bijvoorbeeld door eigenaar te worden in vier woningen voor 2500 euro, in plaats van eigenaar te worden in 1 huis voor 10.000 euro.

Zie bijvoorbeeld deze artikelen uit het FD: